Transport Spanje

Transport Spanje

Voor het transport van- en naar Spanje beschikt Wetron over een uitgebreid netwerk. Voor zowel LTL als FTL zendingen kunnen wij een passende oplossing bieden. Door te werken met regionale partners zijn wij bekend met de landelijke en regionale beperkingen.  
 
Transport per spoor Spanje
Slechts een deel van het Spaanse spoornet voldoet aan de Europese standaardnormen wat betreft de breedte van het spoor. In het verleden heeft Spanje uit strategische beweegredenen gekozen voor een breder spoort in vergelijking met bijvoorbeeld Frankrijk, België en Nederland. 

Het is dit moment niet mogelijk om in geheel Spanje goederen per trein te vervoeren. Voor zendingen naar de oostkust van Spanje is het mogelijk om de goederen intermodaal te vervoeren. Gebruik kan er worden gemaakt van de terminals in Barcelona en Valencia om goederen voor het overgrote gedeelte per spoor te vervoeren. Deze intermodale oplossing maakt het mogelijk om trailers tot 28 ton te laden en het wegennet wordt voor een groot deel vermeden. Het is daarmee mogelijk om de beladingsgraad te verhogen en de kans op congestie gedurende het transport tot een minimum te reduceren.
 
Shortsea Spanje
Wanneer er gedurende het transport gebruik gemaakt wordt van het vervoer over de zee of oceaan zonder deze over te steken wordt dit ook wel shortsea genoemd. Deze modaliteit is uiterst geschikt voor de middellange afstanden voor bestemmingen die langs de kustlijn of in het binnenland van Spanje zijn gelegen. Het gebruik van zeetransport wordt ook gesubsidieerd door de Europese Unie aangezien het Europese wegennet wordt ontlast. In combinatie met het gebundelde volume en de grote capaciteit is het mogelijk om zeer concurrerende prijzen aan te bieden.
 
ADR transport Spanje
Voor het grensoverschrijdend transport van ADR-klasse 1 goederen (explosieven) dient een speciale vergunning te worden aangevraagd. Voor overige zendingen van gevaarlijke goederen zijn de standaard bepalingen van toepassing zoals vastgelegd door de Europese commissie van de Verenigde Naties en daarmee vergelijkbaar met de Nederlandse en Belgische bepalingen. Voor het uitvoeren van transporten met gevaarlijke goederen dient de uitvoerende chauffeur gecertificeerd te zijn. 

Vragen, opmerking of een offerte?

Naam
Telefoonnummer
Verzenden

Offerte aanvragen