Midden Limburg gaat zich profileren als e-fulfilment regio

Woensdag 19 oktober 2016

Weert/Venlo, 11 oktober 2016, Regionale overheden, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven in Midden-Limburg slaan de handen ineen om de regio te profileren als dé e-fulfilment regio in Nederland. E-fulfilment betreft de verwerking van goederen na een transactie via internet. Midden-Limburg is hiervoor een sterke regio, omdat vanuit deze regio goederen binnen één dag aan een groot gedeelte van Europese huishoudens kan worden geleverd. Op donderdag 3 november lanceert het Midden-Limburgse samenwerkingsverband haar gezamenlijke propositie die bij gaat dragen aan de verdere groei van e-fulfilment in de regio.

Midden-Limburg heeft met e-fulfilment goud in handen

Volgens Roy Lenders, lector supply chain management van Fontys International Campus Venlo en tevens initiatiefnemer van het samenwerkingsverband, heeft Midden-Limburg met e-fulfilment goud in handen: “vanuit een e-fulfilment distributiecentrum in Midden-Limburg blijkt het mogelijk om voor Duitsland een cutoff-tijd van 19.00 uur in de avond te hanteren terwijl vanuit een locatie in Brabant bijvoorbeeld vaak 15.00 uur in de middag geldt. Dit is een enorm voordeel voor pan-Europese webshops”.

Het samenwerkingsverband bestaat uit toonaangevende spelers in de logistiek en e-fulfilment, zoals de ondernemingen Wetron Transport & Logistics, Moonen Packaging, Dimass, HC Distributie, vidaXL, Exitable en BlueHub en de onderwijsinstellingen Fontys Hogescholen en Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap. Gezamenlijk gaan zij investeren in kennisdeling en regiomarketing rondom e-fulfilment om zo webshopeigenaren die pan-Europees willen expanderen te interesseren voor de regio. Het initiatief wordt verder ondersteund door Keyport 2020.

Lancering van de regiopropositie

Op donderdag 3 november vanaf 15:00 uur lanceert het Midden-Limburgse samenwerkingsverband haar gezamenlijke propositie die bij gaat dragen aan de verdere groei. De lancering vindt plaats op onderstaand adres:

  • Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap
  • Drakesteyn 5
  • 6006AG  Weert

Project van Keyport 2020

Het samenwerkingsverband wordt ondersteund door Keyport 2020. Keyport 2020 is één van de zes regio’s binnen de Nederlandse economische hotspot Brainport 2020 Zuidoost-Nederland. Samen koesteren deze zes regio’s een gemeenschappelijke ambitie: Zuidoost-Nederland op de kaart zetten als één van de drie best presterende economische regio’s van Europa. Het werkgebied van Keyport 2020 omvat de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en Cranendonck. Keyport 2020 ondersteunt een veelvoud aan projecten die bijdragen aan deze ambitie.

Terug

 WEERT – Nadat de afgelopen periode al meerdere jubilarissen van respectievelijk 25, 30 en 40 jaar gehuldigd werden, vond onlangs wederom een bijzonder jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Paul Maas vie... »

 Nadat de afgelopen periode al enkele jubilarissen van 30 en 40 jaar gehuldigd waren, vond onlangs wederom een jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Ger van Berkom vierde zijn 40 jarig jubileum bij het Weerter... »

Cor Kampers 30 jaar in dienst bij Wetron. Nadat vorig jaar al enkele jubilarissen van 30 en 40 jaar gehuldigd waren, vond onlangs wederom een jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Cor Kampers vierde zijn 30 ja... »

 Het is vandaag 55 jaar geleden dat Jan Maas de firma Wetron Transport & Logistics heeft opgericht.   ... »

Midden-Limburg bij uitstek interessant voor webshops tot 1000 zendingen per dag die Europees willen opereren. Weert, 3 november 2016 – Een samenwerkingsverband bestaande uit ondernemers, onderwijsinstellingen en overhei... »