Intermodaal vervoer biedt flexibiliteit!

Maandag 07 oktober 2013

‘Reeds in 1995 zijn wij begonnen met het aanbieden van intermodaal vervoer. Destijds nog vanuit Born naar Italië. Het betrof een initiatief van het ministerie van Verkeer & Waterstaat (nu Infrastructuur & Milieu), waarbij ook Buck Consultants was betrokken. Aanleiding voor dit initiatief was de congestie op de wegen, het beperkte laadvermogen via de weg en de problemen met de grensovergangen. Immers veel landen waren toen nog niet toegetreden tot de Schengenzone, waaronder bijvoorbeeld ook Zwitserland.

In het project waren tien wegvervoerders annex logistiek dienstverleners betrokken. Van deze tien bedrijven was Wetron nagenoeg de enige die overbleef. Het probleem was dat het spoorvervoer voor veel partijen nog te onbetrouwbaar scheen. Door de vele loc-wisselingen bij de grenzen was men bang dat de performance van het spoor niet toereikend zou zijn. Het was daardoor voor de meesten een te dure en te risicovolle investering.

Lees verder op de website van Rail Cargo.

Terug

 WEERT – Nadat de afgelopen periode al meerdere jubilarissen van respectievelijk 25, 30 en 40 jaar gehuldigd werden, vond onlangs wederom een bijzonder jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Paul Maas vie... »

 Nadat de afgelopen periode al enkele jubilarissen van 30 en 40 jaar gehuldigd waren, vond onlangs wederom een jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Ger van Berkom vierde zijn 40 jarig jubileum bij het Weerter... »

Cor Kampers 30 jaar in dienst bij Wetron. Nadat vorig jaar al enkele jubilarissen van 30 en 40 jaar gehuldigd waren, vond onlangs wederom een jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Cor Kampers vierde zijn 30 ja... »

 Het is vandaag 55 jaar geleden dat Jan Maas de firma Wetron Transport & Logistics heeft opgericht.   ... »

Midden-Limburg bij uitstek interessant voor webshops tot 1000 zendingen per dag die Europees willen opereren. Weert, 3 november 2016 – Een samenwerkingsverband bestaande uit ondernemers, onderwijsinstellingen en overhei... »