Kick-of e-Fulfilment Hub Midden-Limburg

Maandag 07 november 2016

Midden-Limburg bij uitstek interessant voor webshops tot 1000 zendingen per dag die Europees willen opereren.

Weert, 3 november 2016 – Een samenwerkingsverband bestaande uit ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid uit Midden-Limburg heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen donderdagavond de e-Fulfilment Hub gelanceerd. Vanwege de geografische ligging is deze regio bij uitstek interessant voor webshops om hun pan-Europese e-fulfilment activiteiten te beleggen. De e-Fulfilment Hub gaat zich bezighouden met het vermarkten van de regio, het stimuleren van samenwerking en het delen van kennis en kunde op het gebied van e-fulfilment.

Feestelijke lancering

De bijeenkomst vond plaats bij het Centrum voor Logistiek Vakmanschap in Weert. De e-Fulfilment Hub werd officieel gelanceerd door Roy Lenders, lector Supply Chain bij Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek. Hij wees vooral op pan-Europese e-fulfilment als enorme groeimarkt en daarmee op de kansen voor webshops en Midden-Limburg. Andere sprekers, zoals Sophie van Rooij van ShoppingTomorrow en Jos Heijmans, burgemeester van gemeente Weert en voorzitter van Keyport2020, onderschreven dit met belangrijke regionale en internationale trends op het gebied van economie en digitalisering.

Midden-Limburg veel geschikter voor pan-Europese verzendingen

De e-Fulfilment Hub gaat zich richten op het positioneren van Midden-Limburg als interessante regio om (pan-Europese) e-fulfilment activiteiten te beleggen. Midden-Limburg ligt strategisch uitstekend; dicht bij Duitsland en België als doorvoerlanden naar veel Europese landen. De regio heeft een uitstekende infrastructuur en sorteercentra van alle grote vervoerders liggen binnen een uur rijden. Hier liggen de cut-off tijden voor pan-Europese verzendingen van webshops die hun e-fulfilment beleggen in Midden-Limburg in vergelijking met bijvoorbeeld West-Brabant of Amsterdam veel later op de dag. Hiermee kunnen webshops een duidelijk concurrentievoordeel bereiken.

e-Fulfilment Hub: pan-Europees, snel en innovatief

De e-Fulfilment Hub gaat zich richten op het vermarkten van de regio en richt zich daarbij op webshops tot 1.000 zendingen per dag. Daarmee is het initiatief aanvullend op de activiteiten die reeds belegd zijn in Venlo en omgeving, alwaar vooral grootschalige e-fulfilment plaatsvindt. De initiatiefnemers, bestaande uit Dimass Group, HC Distributie, Wetron, Exitable, Wuunder, Moonen Packaging, vidaXL, BlueHub, Fontys Hogeschool, Gilde Opleidingen en Keyport2020, gaan maandelijks kennissessies organiseren, gezamenlijk beurzen bezoeken en online webshop-eigenaren benaderen om hen bewust te maken van de mogelijkheden en groeipotentieel van pan-Europese e-fulfilment. Daarbij verwachten zij gezamenlijk innovaties te ontwikkelen waarmee zij zich verder kunnen onderscheiden.

Terug

 WEERT – Nadat de afgelopen periode al meerdere jubilarissen van respectievelijk 25, 30 en 40 jaar gehuldigd werden, vond onlangs wederom een bijzonder jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Paul Maas vie... »

 Nadat de afgelopen periode al enkele jubilarissen van 30 en 40 jaar gehuldigd waren, vond onlangs wederom een jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Ger van Berkom vierde zijn 40 jarig jubileum bij het Weerter... »

Cor Kampers 30 jaar in dienst bij Wetron. Nadat vorig jaar al enkele jubilarissen van 30 en 40 jaar gehuldigd waren, vond onlangs wederom een jubileum plaats bij Wetron Transport & Logistics. Cor Kampers vierde zijn 30 ja... »

 Het is vandaag 55 jaar geleden dat Jan Maas de firma Wetron Transport & Logistics heeft opgericht.   ... »

Midden-Limburg bij uitstek interessant voor webshops tot 1000 zendingen per dag die Europees willen opereren. Weert, 3 november 2016 – Een samenwerkingsverband bestaande uit ondernemers, onderwijsinstellingen en overhei... »