Transport Switzerland

Transport Switzerland

Voor een betrouwbare en dagelijkse service naar Zwitserland bent u bij ons aan het juiste adres. Ook bij de begeleiding of afhandeling van de douaneformaliteiten die transporten van- of naar Zwitserland met zich mee brengen kunnen wij u ondersteunen.
 
Intermodaal transport Zwitserland
De combinatie weg en spoor is de intermodale oplossing die mogelijk is op Zwitserland. Op deze manier kan de Duitse Maut vermeden worden en de CO² uitstoot gereduceerd. Door volumes te bundelen en per spoor te transporteren naar Zwitserland is het mogelijk een CO² reductie van x% te bewerkstellen. Gezien de beperkingen die gelden in Zwitserland is en blijft het maximale laadgewicht 25 ton.
 
Douaneformaliteiten
Zwitserland is geen lid van de Europese Unie maar is economisch wel zeer nauw verbonden met de EU. Ondanks dat het een handelsakkoord heeft met de Europese Unie gelden er andere regels voor de import en export van goederen. Bij het vervoeren van goederen dient er rekening gehouden te worden met de invoerrechten en is het van belang dat de goederen begeleid worden met de juiste documenten.
Het is belangrijk om te zorgen voor de juiste documentatie voorafgaand aan het transport. Op deze manier worden verrassingen en extra kosten aan de Zwitserse grens voorkomen.
 
Tol en heffingen
De Zwitserse wegenbelasting LZVA geldt voor vrachtwagens met een toegestaan totaalgewicht vanaf 3,5 ton. Om de hoogte van de LZVA te bepalen worden drie factoren met elkaar vermenigvuldigd. Het totale toegestane laadgewicht van de vrachtwagen, het type Euromotor en het totaal aantal gereden kilometers. Wanneer u met een vrachtwagen Zwitserland dient te doorkruisen, is intermodaal transport wellicht een oplossing. Op deze manier is het mogelijk Zwitserse tol en heffingen te vermijden.
 
Gevaarlijke goederen Zwitserland
Voor het vervoer van gevaarlijke goederen gelden de bepalingen van het Zwitserse SDR. Deze zijn in de praktijk identiek aan de ADR bepalingen volgens de voorschriften van de Europese commissie van de Verenigde Naties. De regelgeving is daarmee vergelijkbaar met de voorschriften die wij kennen in Nederland, België en de rest van Europa. Voor het transport van gevaarlijke goederen dienen chauffeurs opgeleid en gecertificeerd te zijn. Het jaarlijks afronden van een opfriscursus om kennis op te doen van de nieuwe of gewijzigde regelgeving is verplicht en hieraan voldoen al onze chauffeurs.

Questions?

We will call you back as soon as possible!

Naam
Telephone
Verzenden

Request quotation